Matters of Principle

Geschreven door: Redactie op

‘Matters of Principle’ is een initiatief van de stichting Rechters voor Rechters en bundelt de belangrijkste internationale, Europese en Nederlandse rechterscodes. De eerste Matters of Principle verscheen in juni 2012. Het boekje is gratis te downloaden op de site van de stichting.

Bij rechterscodes gaat het enerzijds om codes die randvoorwaarden omschrijven voor het goed kunnen functioneren van de Rechtspraak, anderzijds zijn het gedragscodes voor rechters.

Het boekje met de kernwaarden van rechtspraak beoogt verschillende doelen. Het is een praktisch en inspirerend boekje voor rechters in Nederland doordat het de voornaamste codes op een rij zet. Verder laat ‘Matters of Principle’ de samenleving zien wat van de Rechtspraak verwacht mag worden en waar rechters voor staan. Ook bevat het verplichtingen voor staten om een goed functionerende rechterlijke macht te garanderen. Met het boekje wordt geprobeerd ook rechters in buitenlanden die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken.’

Rechters voor Rechters zet zich in voor rechters in het buitenland die in moeilijkheden zijn gekomen of dreigen te komen vanwege hun beroeps-uitoefening.  

www.rechtersvoorrechters.nl

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 29 juni 2015

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.