Magontslag.nl

Geschreven door: Redactie op

Werknemers die hun ontslag willen aanvechten, kunnen een website raadplegen die hun slagingskansen berekent. Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam hebben daarvoor een digitaal hulpmiddel ontwikkeld. Op de website Magontslag.nl vullen werknemers informatie in over hun zaak. Zodra de website redenen ziet om het ontslag aan te vechten, krijgt de invuller een kant-en-klaar-bezwaarschrift en een lijst met argumenten voor verweer in de rechtbank.

Op dezelfde website staan nog drie tools; met de eerste kunnen zowel werknemers als werkgevers antwoord krijgen op de vraag of iemand recht heeft op een transitievergoeding en zo ja, wat de hoogte van deze vergoeding hoort te zijn. En met een tweede tool kan de verwachte werkloosheidsduur van de werknemer bij instroom in de WW worden bepaald. Ten slotte is er de tool 'Kennelijk onredelijk ontslag' waarmee door het beantwoorden van een reeks vragen kan worden bekeken welke specifieke omstandigheden van toepassing zijn bij de opzegging van de arbeidsovereenkomst en waarmee een indicatie kan worden verkregen of het ontslag wel of niet kennelijk onredelijk is.

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 7 september 2015

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.