LOSR pakt onrechtmatige deurwaarderskosten e-Court aan

Geschreven door: Redactie op

Deurwaarders hebben cliënten ten onrechte laten betalen voor oproep om voor e-Court te verschijnen. In totaal gaat het om miljoenen euro’s. LOSR dient klacht in en start terugvorderingsprocedure.


Een aantal deurwaarderskantoren heeft cliënten op grote schaal maar in strijd met wet- en regelgeving kosten in rekening gebracht voor de oproep om voor e-Court te verschijnen. Het gaat al gauw om een paar miljoen euro. Bovendien hebben ze daarbij ongeoorloofd in de Basisregistratie personen gekeken.
In het rapport “Rechtspraak op bestelling?!” heeft de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR/Sociaal Werk Nederland) deze werkwijze al aan de kaak gesteld. In antwoord op Kamervragen heeft minister Dekker de analyse van de LOSR onderschreven. Ook volgens hem handelen deze deurwaarders in strijd met de wet.

De beroepsorganisatie van deurwaarders houdt echter vast aan het standpunt dat de deurwaarderskantoren rechtmatig hebben gehandeld. Dat is voor de LOSR reden om de kwestie opnieuw aan te kaarten. Op 24 mei 2018 heeft de LOSR een klacht ingediend bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. Bovendien bereiden zij een proefprocedure voor om het geld terug te vorderen.

Lees verder op de site van de LOSR.

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 7 juni 2018

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.