J.M. Polak 1922-2014

Geschreven door: Redactie op

Onze erevoorzitter is op 27 november 2014 overleden.

Jim Polak was van 1963 tot 1992 redacteur van het NJB. De laatste zeventien van deze dertig jaren was hij voorzitter van de redactie.

Afbeelding

Over de “bezonnen bezieling” waarmee hij het nogal anarchistische troepje redacteuren met hun eigenzinnige opvattingen bijeen wist te houden schreef J.C.M. (Jan) Leijten een prachtig verhaal in het speciale nummer ‘Wetswaardigheden’ (afl. 45/46 van de jaargang 1992) dat ter ere van het afscheid van Jim Polak werd samengesteld. Door zijn samenbindende kracht en vooral zijn humor wist hij de scherpste kantjes van de meningsverschillen af te slijpen zonder dat de discussie daardoor werd afgevlakt. J.M. Polak had een scherp oog voor nieuwe ontwikkelingen en het blad zinderde in zijn tijd dan ook van de nieuwe projecten: specials, boekenreeks, NJB-Salons, nieuwe onderwerpen. En ook later als erevoorzitter bleef hij onvermoeibaar ideeën aanreiken.

J.M. Polak was van 1958-1977 hoogleraar aan de Landbouwhogeschool te Wageningen; van 1970-1972 Rector-Magnificus aldaar en van 1977-1992 lid van de Raad van State.

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 3 december 2014

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Gratis kaartjes Movies That Matter Festival

Van 22 tot 30 maart wordt het Movies That Matter Filmfestival weer gehouden te Den Haag. In het competitieprogramma Camera Justitia presenteert het festival dit jaar weer acht films over juridische dilemma’s, waarheidsvinding en de strijd voor gerechtigheid. NJB mag 2 x 2 kaarten weggeven! Meld je aan via de button; de kaartjes zijn voor de eerste twee aanmeldingen.

Mail NJB voor gratis kaartjes

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.