Integriteitskamer en versterking rechtshandhaving Sint Maarten

Geschreven door: Redactie op

Sint Maarten en Nederland pakken gezamenlijk de versterking van de rechtshandhaving in Sint Maarten aan. Dit hebben minister Richardson van Justitie van Sint Maarten en zijn Nederlandse collega's - minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie - gister besproken.

Het Justitieel Vierpartijenoverleg (periodiek overleg tussen ministers van Justitie van Sint Maarten, Nederland, Curaçao en Aruba) heeft eerder dit jaar al geoordeeld dat de rechtshandhaving moet worden versterkt. De bewindspersonen benadrukken dat versterking van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) en een voortvarende aanpak van grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit en corruptie in het belang is van de bevolking van Sint Maarten en van het Koninkrijk.

Het Protocol inrichting integriteitskamer en versterking rechtshandhaving, zoals op 24 mei 2015 tussen Sint Maarten en Nederland is overeengekomen, blijft van kracht. Er wordt een onafhankelijke integriteitskamer in Sint Maarten ingericht. Ter invulling van het Protocol worden nadere afspraken gemaakt over de aanpak van grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit, witwassen, drugshandel, overvallen, mensenhandel en smokkel.

 

Bron: www.rijksoverheid.nl

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 27 augustus 2015

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.