Ingezonden mededeling: Vacature lid Landelijke Selectiecommissie Rechters

Geschreven door: Redactie op

Rechtspraak maakt samen leven mogelijk. Het waarborgen van de kwaliteit van de Rechtspraak is daarbij van groot belang. Dat begint bij de selectie van nieuwe rechters. Deze selectie is in handen van een Landelijke selectiecommissie, die in totaal 22 leden telt. De commissie bestaat uit leden vanuit de rechterlijke macht en leden vanuit diverse maatschappelijke sectoren, zoals openbaar bestuur, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, advocatuur en het openbaar ministerie. Voor de categorie ‘leden uit diverse maatschappelijke sectoren’ zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden die niet afkomstig zijn uit het Openbaar Ministerie of advocatuur.

Wat gaat u doen?

U selecteert kandidaten voor de functie van rechter (in opleiding) en raadsheer (in opleiding). U voert selectiegesprekken met kandidaten en beoordeelt of een kandidaat geschikt is voor één van de opengestelde functies. Dit doet u op basis van het competentieprofiel voor rechters. Voordat u als selecteur aan de slag gaat, volgt u een aantal trainingen.

Wat brengt u mee?

  • U beschikt over academisch werk- en denkniveau en een ruime werkervaring.
  • U bent maatschappelijk betrokken en op de hoogte van actualiteiten.
  • U hebt ervaring met het voeren van selectiegesprekken of tenminste affiniteit met werving en selectie.
  • U hebt meerdere jaren ervaring in een organisatie buiten de justitiële keten. U hebt goed zicht op de Rechtspraak en het rechterlijk ambt.
  • U bent communicatief sterk ontwikkeld en kunt goed luisteren. U beschikt over inlevingsvermogen en sensitiviteit. U handelt integer en vanuit een sterk ontwikkeld gevoel voor normen en waarden.
  • U bent beschikbaar per 1 oktober 2017. Gedurende de selectieperiode bent u meerdere dagen per week beschikbaar. De betreffende planning heeft u een jaar van tevoren tot uw beschikking.

Bijzonderheden

U wordt benoemd door de Raad voor de rechtspraak (Raad). U ontvangt een vergoeding per vergadering. U wordt voor drie jaar benoemd, waarna verlenging voor één jaar kan plaatsvinden. U kunt nadere informatie vinden in de Regeling LSR en het functieprofiel.

Meer weten?

Voor nadere informatie, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de LSR. Dat is bereikbaar tussen 10.00 uur en 12.00 uur via 088-3611025 of via LSR@rechtspraak.nl.

De data waarop de sollicitatiegesprekken gehouden worden zijn: 5 juli (middag), 10 juli, en 13 juli.

Uw reactie

Indien u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur dan uw sollicitatie, voorzien van een uitgebreid Curriculum Vitae, t.a.v. mw. mr. H. Rappa-Velt, lid Raad, via deze link. De sluitingsdatum van de vacature is 16 juni.

 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 30 mei 2017

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.