Ingezonden mededeling: Plaatsvervangend lid College voor de Rechten van de Mens (oordelen)

Geschreven door: Redactie op


Het College doet onderzoek, adviseert, geeft voorlichting en oordeelt in individuele gevallen over discriminatie. Het instituut belicht, bevordert, bewaakt en beschermt de naleving van mensenrechten in Nederland. De missie is om bij te dragen aan een samenleving waar mensenrechten zijn gegarandeerd voor iedereen op Nederlands grondgebied, en om ervoor te zorgen dat mensen niet belemmerd worden door discriminatie en vooroordelen als zij zichzelf willen ontwikkelen.

De Paris Principles zijn een belangrijk richtsnoer voor de inrichting en werkwijze van het College. Structurele samenwerking met maatschappelijke organisaties en doelgroepen zijn daarin sleutelwoorden.

De functie

Het plaatsvervangend Collegelid neemt als lid van meervoudige raadkamers deel aan de behandeling van verzoeken om een oordeel die getoetst worden aan de gelijkebehandelingswetgeving.

Na een inwerkperiode is er tevens de mogelijkheid – in overleg met de voorzitter van het College – om ingezet te worden als unus of als voorzitter van een meervoudige kamer.

Uitgangspunt is dat een plaatsvervangend Collegelid tussen de vijf en tien keer per jaar wordt ingedeeld op zittingen. Daarnaast is er tenminste eenmaal per jaar een plenaire vergadering met de Collegeleden en plaatsvervangend Collegeleden waarin de actuele ontwikkelingen binnen het oordelenproces worden besproken.

Kennis en ervaring

Het plaatsvervangend Collegelid beschikt tenminste over een afgeronde studie Nederlands Recht (WO). Kennis en ervaring van het gelijkebehandelingsrecht en/of het arbeidsrecht is een pré. Verder is het wenselijk dat het plaatsvervangend Collegelid beschikt over aantoonbare relevante maatschappelijke ervaring. Het college is op dit moment specifiek op zoek naar een of meerdere personen die tevens lid zijn van de rechtelijke macht.

Termijn en bezoldiging

De plaatsvervangend Collegeleden worden benoemd voor ten hoogste zes jaar. Herbenoeming is mogelijk. U maakt aanspraak op een vacatievergoeding per deelgenomen zitting (kan uit twee zaken bestaan) of vergadering ad € 279,-

Meer informatie

Meer informatie over de vacature en het uitgebreide functieprofiel vindt u op www.mensenrechten.nl Uw sollicitatie kunt u tot uiterlijk 27 mei 2016 insturen via sollicitatie@mensenrechten.nl.

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 10 mei 2016

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.