Ingezonden mededeling: Gerechtshof Den Haag zoekt twee raadsheren civiel

Geschreven door: Redactie op


Het Gerechtshof Den Haag zoekt voor de afdeling civiel recht:

1 raadsheer m/v voor team familierecht (0,8-1,0 fte)

1 raadsheer m/v voor de handelsteams (0,8-1,0 fte)


Het Gerechtshof Den Haag behandelt zaken op het gebied van civiel recht, straf- en belastingrecht in hoger beroep. Vanuit de ‘legal capital of the world’ geeft het gerechtshof invulling aan de kernwaarden van de appelrechtspraak. Samenwerking met andere (appel)colleges vinden we belangrijk. Door het delen van ‘best practices’ streeft het hof naar voortdurende verbeteringen op het gebied van kwaliteit en bedrijfsvoering. Innovatie staat voorop en het gerechtshof participeert dan ook met veel enthousiasme in landelijke projecten als Kwaliteit en Innovatie (KEI) en ‘Innovatieve hoven’. Vernieuwing in processen en cultuurverandering moeten bijdragen aan een goede aansluiting bij de behoeften vanuit de samenleving.

 

De functie

De raadsheren in de afdeling civiel recht maken deel uit van drie teams (team familierecht en twee handelsteams) en behandelen zaken (vrijwel altijd meervoudig) in hoger beroep. Binnen de teams is er gelegenheid tot specialisatie en is het mogelijk reeds bestaande specialismen verder te ontwikkelen. 

De werkzaamheden zijn gericht op het spreken van recht met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling, rechtsbescherming en maatschappelijke ontwikkelingen.  De raadsheer werkt daarbij nauw samen met (senior) raadsheren en gerechtsambtenaren.

In het team familierecht worden verzoekschriftprocedures in hoger beroep met betrekking tot het personen- en familierecht en dagvaardingszaken in hoger beroep met betrekking tot het personen-, familie- en erfrecht behandeld. Het is de bedoeling dat de nieuwe raadsheer zijn/haar kennis op het terrein van het internationaal privaatrecht ter zake van het personen-, familie- en erfrecht mede zal inzetten voor het Expertise Bureau Internationaal privaatrecht (BIPR) van het gerechtshof Den Haag.

In de handelsteams worden alle andere civiele zaken behandeld, waarbij de specialistische rechtsgebieden in drie kennisgroepen per team zijn ondergebracht. Raadsheren die voor ten minste 0,8 fte werkzaam zijn, nemen doorgaans deel aan twee van de drie specialistische kennisgroepen binnen een handelsteam.

 

Functie-eisen

Een raadsheer heeft ten minste tien jaren relevante ervaring als jurist en aantoonbare

maatschappelijke ervaring. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die:

-         ruime ervaring als rechter dan wel een afgeronde opleiding tot raadsheer hebben;

-         arresten en beschikkingen kunnen concipiëren van hoge kwaliteit, met goede productie;

-         voor team familierecht: specialistische kennis hebben van het IPR ter zake van het personen-, familie- en erfrecht;

-         voor de handelsteams: specialistische kennis hebben van een of meer rechtsgebieden binnen het privaatrecht;

-         visie op de verdere ontwikkeling van de appelrechtspraak hebben.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met de heer mr. J.J. Roos, voorzitter afdeling  civiel recht, 070-3812935 / 1361.

 

Solliciteren

U kunt t/m 1 februari a.s. een sollicitatiebrief vergezeld van een actueel CV sturen naar de president van het gerechtshof Den Haag, mr. L. Verheij, hrm.hof-dh@rechtspraak.nl onder vermelding van Raadsheer civiel recht.

 

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 4 februari a.s. tussen 09.00 en 12.30 uur. Indien de procedure met u wordt voortgezet wordt u om 2 referenten gevraagd , de referenties dienen vóór 12 februari a.s. in ons bezit te zijn i.v.m. de tweede gespreksronde die in de week van 15 februari a.s. plaats zal vinden.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 18 januari 2016

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.