Ingezonden mededeling: Corpus iuris civilis

Geschreven door: Redactie op

Vóór alles was het de Romeinse rechtswetenschap die ten grondslag lag aan de formatie van het moderne (privaat)recht in de meeste landen van continentaal Europa. Honderden miljoenen mensen leven nog steeds onder een door het Romeins recht gevormd rechtssysteem, zoals dit door keizer Justinianus in de 6e eeuw werd vastgelegd in een codificatie die sedert de Middeleeuwen roem verwierf onder de titel Corpus iuris civilis.

Het complete Corpus iuris civilis is over een periode van meer dan twee decennia in het Nederlands vertaald en uitgegeven in een kolommeneditie. De Latijnse, de Griekse en de Nederlandse tekst zijn zo naast elkaar te lezen. Het sedert 2016 in 13 delen beschikbare werk beoogt een dieper begrip te kweken voor de in gang zijnde unificatie van het recht in Europa door zicht te bieden op de rechtseenheid in het recente verleden, zoals  deze sinds de Middeleeuwen tot de Nieuwste Tijd werd bevorderd door de wetenschappelijke studie en praktische toepassing van Romeinsrechtelijke regels. Deze dubbeltalige uitgave poogt door brede verspreiding te voorkomen dat het besef van de betekenis van de Justiniaanse codificatie, als fundament onder het Westerse rechtsdenken en de rechtscultuur in vrijwel alle landen in Europa, verbleekt.

Deze unieke uitgave zou niet in uw boekenkast mogen ontbreken!

 

Speciale aanbieding voor lezers van het NJB!

In het kader van de Week van de Klassieken is de hele serie tot 1 juni 2018 in de aanbieding voor de helft van de prijs. Deze aanbieding is geldig bij aanschaf van de hele serie en bij bestelling van losse delen.

 

Bestel losse delen via www.aup.nl met de code CIC50 en u ontvangt  50% korting op uw bestelling. [link naar https://nl.aup.nl/series/corpus-iuris-civilis]

 

U kunt de set met alle 13 delen voor de gereduceerd prijs van 424,- (normaal 848,-) bestellen door een email te sturen met uw bestelling onder vermelding van code CIC50 naar orders@aup.nl.

 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 5 april 2018

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.