Ingezonden mededeling: Aanbestedingsrecht congressen 2018

Geschreven door: Redactie op

De VU organiseert twee congressen aanbestedingsrecht o.l.v. prof. mr. Chris Jansen. Op 26 januari ‘De invloed van het aanbestedingsrecht op de verdeling van schaarse rechten door de overheid”. En op 11 april het tweede groot aanbestedingscongres i.s.m. prof. mr. Elisabetta Manunza.

Komend voorjaar organiseren wij twee grote aanbestedingsrecht-evenementen o.l.v. prof. mr. Chris Jansen.

Vrijdag 26 januari 2018 symposium: De invloed van het aanbestedingsrecht op de verdeling van schaarse rechten door de overheid.

Tijdens dit symposium treden gerenommeerde (inter-) nationale sprekers op zoals Sue Arrowsmith (Nottingham), dé internationaal erkende expert op het gebied van het aanbestedingsrecht.
Tijdens het symposium staat de vraag centraal in hoeverre de overheid bij de verdeling van schaarse rechten zoals concessies, vergunningen, subsidies, gebruiks- en eigendomsrechten rekening zou moeten houden met regels en beginselen uit het aanbestedingsrecht.

Datum: vrijdagmiddag 26 januari van 13.00 – 17.30 uur
Locatie: VU Amsterdam
Punten: NOvA 3 PO
Kosten: € 275,- (geen BTW)

Online inschrijfformulier.

Op woensdag 11 april 2018 het tweede groot aanbestedingsrechtcongres: De stand van het aanbestedingsrecht: coherent kader of belemmering?

Beter aanbesteden is hot. Professionalisering, maatschappelijk verantwoord inkopen, stimuleren van innovatie en toegang bieden aan het MKB: het zijn slechts enkele van de doelstellingen waar de overheidsinkoop op inzet. En dat allemaal binnen de kaders van de op 1 juli 2016 in werking getreden herziene Aanbestedingswet. Maar in hoeverre faciliteert het aanbestedingsrecht die doelstellingen eigenlijk? Wat deugt er wel en niet aan het juridisch kader en waar liggen kansen voor verbetering?

Tijdens dit congres i.s.m. prof. mr. Elisabetta Manunza (UU) zal het aanbestedingsrecht anno 2018 stevig de maat worden genomen: in hoeverre schiet het als juridisch kader te kort, gegeven de uitdagingen waar de overheidsinkoop voor staat? En welke mogelijkheden biedt het huidige kader wél? Het congres richt zich primair op een juridisch publiek, maar is ook goed toegankelijk voor inkoop- en aanbestedingsprofessionals met een niet-juridische achtergrond.

Datum: woensdag 11 april 2018
Locatie: VU Amsterdam
Punten: NOvA 5 PO
Kosten: € 395,- (geen BTW)

Online inschrijffomulier.

 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 21 december 2017

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.