Incassoprocedure eenvoudiger en sneller

Geschreven door: Redactie op

De Rechtspraak wil de incassoprocedure voor schuldenaars en schuldeisers eenvoudiger, sneller en toegankelijker maken. Zo wil men er bij onbetwiste vorderingen naar streven om vanaf april 2020 binnen 2 weken uitspraak te doen. Nu is die termijn maximaal 6 weken. Ook werkt de Rechtspraak samen met de deurwaarders aan begrijpelijke dagvaardingen met een duidelijke uitleg. Daarnaast heeft de Rechtspraak een landelijke checklist ontwikkeld voor deurwaarders en incassogemachtigden, zodat vooraf precies duidelijk is welke gegevens de rechter nodig heeft.

In de eerste helft van 2020 start de Rechtspraak daarnaast met een pilot digitale uitwisseling van stukken met één of enkele deurwaarderskantoren. Na een evaluatie beslissen we over uitbreiding naar meer rechtbanken en meer deurwaarderskantoren.

Tot slot werkt de Minister voor Rechtsbescherming aan een wetsvoorstel om de kosten van de gang naar de rechter in incassozaken omlaag te brengen.

 

Bron: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Rechtspraak-incassoprocedure-wordt-eenvoudiger-en-sneller.aspx

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 13 december 2019

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.