Honderd jaar arrest Lindenbaum-Cohen, arrest gepubliceerd op rechtspraak.nl

Geschreven door: Redactie op

Het arrest Lindenbaum-Cohen bestaat vandaag, 31 januari 2019, precies 100 jaar. Het arrest is met ingang van vandaag online te raadplegen op rechtspraak.nl. 

Vandaag organiseren de Universiteit Leiden, de UvA en de Hoge Raad, met ondersteuning van het Juridisch Post Academisch Onderwijs (JPAO) Leiden gezamenlijk een symposium over 100 jaar Lindenbaum-Cohen. De afsluiting van deze dag vindt plaats bij de Hoge Raad waar ook een mini-opera, ‘NJ 1919, p. 161' over het arrest wordt uitgevoerd.

In januari van dit jaar heeft de Hoge Raad aangegeven in 2019 een groot aantal belangrijke oude(re) arresten te gaan publiceren. Het arrest Lindenbaum-Cohen is het eerste oude arrest dat in dat kader is gepubliceerd.

 

Bron: rechtspraak.nl

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 31 januari 2019

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.