Ervaringsdeskundigen gezocht

Geschreven door: Redactie op

De Staatscommissie Herijking ouderschap buigt zich over vraagstukken rond afstamming, meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap. De Staatscommissie is vorig jaar ingesteld en nodigt nu belanghebbenden/belangstellenden uit om vanuit eigen ervaring of kennis informatie met haar te delen.

Het werk van de Staatscommissie heeft te maken met juridische en maatschappelijke vraagstukken. Zij onderzoekt draagmoederschap en meerouderschap en -gezag (in de zin van meer dan twee ouders). Maar ook de manieren waarop juridisch ouderschap ontstaat en het recht op afstammingsinformatie. De commissie kijkt naar alles wat daarbij een rol kan spelen en beantwoordt de vraag of, en zo ja, welke veranderingen in regelgeving wenselijk zijn. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de vraag of het wenselijk is dat er een regeling voor draagmoederschap komt of dat meerouderschap en meeroudergezag mogelijk zou moeten zijn. Maar ook of het noodzakelijk is om de manier waarop juridisch ouderschap ontstaat te wijzigen.

De Staatscommissie heeft inmiddels gesproken met een groot aantal belanghebbenden en experts uit verschillende disciplines. Om er zeker van te zijn dat de Staatscommissie geen informatie, gezichtspunten of overwegingen over het hoofd ziet, nodigt zij daarnaast graag eenieder uit die vanuit eigen ervaring of kennis een boodschap aan de Staatscommissie mee wil geven.

Daartoe organiseert de Staatscommissie op 20 maart 2015 een bijeenkomst te Den Haag. Voor deze bijeenkomst kan eenieder zich aanmelden: herijkingouderschap@minvenj.nl.
Het leveren van een schriftelijke bijdrage kan ook, via hetzelfde mailadres of door te schrijven naar:
Staatscommissie Herijking
ouderschap
Postbus 20301
2500 EH Den Haag.

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 23 februari 2015

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.