Commissie cassatie in het belang der wet

Geschreven door: Redactie op

De Commissie cassatie in het belang der wet – bestaande uit prof. mr. R.A.A. Duk, mevr. mr. M.M. Olthof en prof. mr. C.E. du Perron (tot 1 april 2016) – heeft op 15 september 2016 haar zesde verslag uitgebracht aan de procureur-generaal bij de Hoge Raad, mr. J. Silvis.

In het verslag beveelt de commissie de procureur-generaal aan cassatie in het belang der wet in te stellen over het volgende onderwerp:

1. Is voorwaardelijke ontbinding van een arbeidsovereenkomst mogelijk onder de Wet werk en zekerheid (Wwz)? Deze vraag wordt gesteld onder de voorwaarde dat de reeds op dit punt bij de Hoge Raad aanhangige prejudiciële vragen – om wat voor reden ook – niet zullen worden beantwoord.

Een meer uitvoerige toelichting over dit onderwerp en een overzicht van de overige zaken die onder de aandacht van de commissie zijn gebracht, is te vinden in het verslag van de commissie. Het verslag van de commissie is gepubliceerd op de website van de Hoge Raad.
De Commissie cassatie in het belang der wet is ingesteld om te streven naar een ruimere toepassing van het rechtsmiddel van cassatie in het belang der wet ter bevordering van de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling. De commissie beoordeelt uitsluitend zaken voor de civiele kamer van de Hoge Raad. De commissie zet haar werkzaamheden voort en nodigt een ieder uit om uitspraken onder de aandacht van de commissie te brengen die zich zouden lenen voor cassatie in het belang der wet, gelet op het belang van de rechtseenheid en/of de rechtsontwikkeling.

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 10 januari 2017

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.