Bibob jurisprudentie online

Geschreven door: Redactie op


Het Landelijk Bureau Bibob, onderdeel van de screeningsautoriteit Justis, lanceerde op 10 december een  online database met alle rechterlijke uitspraken over het Bibob-instrument. In de database zijn alle bestuursrechtelijke uitspraken opgenomen van rechtbanken, van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Tevens bevat de database vonnissen en arresten van de civiele rechter met betrekking tot de Wet Bibob.


Het Landelijk Bureau Bibob wil deze jarenlang verzamelde schat aan informatie en kennis graag delen met iedereen die met Bibob te maken heeft. De database biedt ook uitspraken die niet op www.rechtspraak.nl gepubliceerd zijn. De database biedt Bibob-ambtenaren, maar ook advocaten, rechters, studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden een handige tool om snel alle relevante jurisprudentie over een bepaald Bibob-thema te vinden. Wie bijvoorbeeld meer wil weten over het in Bibob verband belangrijke begrip ‘zakelijk samenwerkingsverband’, kan dit aanklikken. Dan verschijnen alle uitspraken waarin een rechter zich over het zakelijk samenwerkingsverband heeft uitgelaten. De zoekterm kan ook worden gecombineerd met andere zoektermen, zoals rechterlijke instantie, toepassingsgebied of wetsartikel. Op deze wijze kan gericht worden gezocht naar jurisprudentie. Het Landelijk Bureau Bibob heeft aan iedere uitspraak een toelichting toegevoegd, zodat de gebruiker snel ziet op welke punten de uitspraak relevant is.  


Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 15 december 2015

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.