Zijn voor een beetje jurist in 2019 minstens twee goede voornemens haalbaar?

Juristen werken aan het recht. Een samenleving met meer rechtvaardigheid komt er niet zo maar. Zeker niet bij wereldomspannende problemen. Kan het (internationaal) recht daarbij behulpzaam zijn? En wat is de werking van het recht bij de aanpak van grensoverschrijdende klimaat- en vluchtelingenvraagstukken?

Daarover gaat het jaarcongres van de Nederlandse Juristen-Vereniging op vrijdag 14 juni 2019 in Arnhem. Noteer die datum alvast in je agenda. Juristen doordenken dan dat stuk van het recht en breken zich samen het hoofd over wat goede oplossingen kunnen zijn.


De Nederlandse Juristen-Verenging houdt overigens al decennialang op de tweede vrijdag van juni haar jaarcongres. De NJV is de enige algemene vereniging van juristen in Nederland en biedt je als jurist een brede juridische verdieping. Het jaarcongres is al vanaf 1870 een ontmoetingsplaats voor juristen van alle disciplines, jong en oud.

 

De NJV staat open voor alle juristen en bijna-juristen. Meld je aan op misschien wel de saaiste website van Nederland: www.njv.nl. En wie weet zien we je ook op het NJV-jubileumcongres op vrijdag 12 juni 2020 in Den Haag? Thema: de toekomst van de jurist, de jurist van de toekomst.

 

Het bestuur van de Nederlandse Juristen-Vereniging
Nico Schrijver, Marnix van Ginneken, Marianne Hirsch Ballin, Rien den Boer, Stijn Franken, Arlette Schijns, Jaap Polak, Friederike van der Jagt, Michel Vols, Corjo Jansen, Mariken van Hilten en Branda Katan

 

Naam auteur: NJV
Geschreven op: 10 januari 2019

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.