Superfood

Lees hier de scriptie ‘Proof of the pudding is in the eating. Over de harmonisatie van wetgeving omtrent generieke gezondheidsclaims in Nederland en het Verenigd Koninkrijk' van Judith van Vuuren (masterscriptie Privaatrecht, Universiteit Utrecht, begeleider: M. de Cock Buning, beoordeling: 8).

Superfood, veel bedrijven beweren dat hun product dat is. Met name in reclameboodschappen wordt deze gezondheidsclaim gebruikt. In de jaren negentig ontdekten bedrijven dat het gebruik van deze claims in reclameboodschappen de verkoop van producten stimuleerde. Het gevolg hiervan is dat de wetgeving omtrent voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen in reclameboodschappen in 2006 zijn geharmoniseerd in de Claimsverordening. In deze scriptie wordt onderzocht wat er van de harmonisatie van reclames voor levensmiddelen met generieke gezondheidsclaims in Nederland en het Verenigd Koninkrijk terecht is gekomen. Het proces, de inhoud en de handhavingsinstrumenten van nationale autoriteiten en zelfreguleringsorganen binnen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn met elkaar vergeleken. Hieruit bleek dat de harmonisatie grotendeels is gelukt, ondanks dat niet alle voorwaarden uit de Claimsverordening getoetst worden.

 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 2 april 2015

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.