Alexander de Savornin Lohman

Alexander de Savornin Lohman is directeur van Center for Sustainable Justice, initiator en co-auteur van het Sustainable Justice Charter 1.0 en oud-advocaat. Hij ziet rechtspleging als een sturend mechanisme in de samenleving dat constructief bij kan dragen aan de kwaliteit van het menselijk-sociale verhoudingen. Lohman werkt gestaag aan vernieuwend denken in de rechtspraak en bezoekt regelmatig innovatieve rechtspraakprojecten in onder meer Australië, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en Canada. Hij heeft een wereldwijd contactennetwerk, publiceert regelmatig en is een graag gevraagd spreker voor lezingen en conferenties.

Voor het NJB schreef Alexander de Savornin Lohman in 2014: Adviesrecht voor slachtoffers? Grenzen aan slachtofferrechten in het strafproces (NJB 2014/306, afl. 6, pag. 390-394) en een naschrift op de repliek van Alex Sas in NJB 2014/678, afl. 13, pag. 855).

Artikelen van Alexander de Savornin Lohman

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.