Alex Sas

Alex Sas (1962) studeerde Nederlands recht aan de VU te Amsterdam. Hij werkte geruime tijd bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst in verschillende functies. Na een korte periode in de sociale advocatuur is hij sinds 2006 werkzaam bij Slachtofferhulp Nederland, waar hij beleidsadviseur is. Hij houdt zich uit dien hoofde bezig met de positie van het slachtoffer in het strafproces alsmede met letselschade, meer in het bijzonder met smartengeld. Hij publiceert regelmatig in de vakliteratuur, is auteur van twee hoofdstukken in het losbladige Handboek Personenschade ('Schadevergoeding via de strafrechtelijke procedure en 'Schadefonds Geweldsmisdrijven') en maakt het Jurisprudentiebulletin Slachtofferhulp Nederland.

 

 

 

 

 

 

Artikelen van Alex Sas

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.