WPNR Jubileumcongres

In januari 2020 bestaat het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie (WPNR) 150 jaar. Dit wordt gevierd tijdens het jubileumcongres op donderdag 23 januari 2020. In de 150e jaargang van het WPNR is in iedere aflevering een terugblik geworpen op toonaangevende bijdragen die in de afgelopen jaargangen zijn verschenen. Tijdens het Jubileumcongres wil het WPNR samen met zijn lezers vooruitkijken en de blik richten op de toekomst van het recht. Daarbij is aandacht voor digitale ontwikkelingen in het recht (zoals de blockchain en de digitale notariële akte) en voor de rol van de jurist in een veranderende wereld. Vanuit verschillende juridische invalshoeken (erfrecht/familievermogensrecht inclusief fiscaal recht, rechtspersonenrecht en onroerende zakenrecht) komen nieuwe ontwikkelingen aan de orde, die voor de rechtspraktijk van belang zijn. 

Datum:

23 januari 2020 vanaf 13:00 tot 17:00

Locatie:

Muntgebouw
Utrecht

Kosten:

Aanmelden

DARK WATERS: een advocaat neemt het op tegen een groot, vervuilend chemiebedrijf

AfbeeldingNJB mag twee vrijkaarten weggeven voor de film Dark waters (vanaf 23 januari in het filmhuis). 

’Het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocaten kantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht.’’

Mail ons voor vrijkaarten

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.