VMR Leergang Geluid

Tijdens de VMR Leergang Geluid wordt door een aantal sprekers ingegaan op de actuele ontwikkelingen voor geluid in de wet- en regelgeving. In het najaar van 2018 is de Aanvullingswet geluid bij de Tweede Kamer ingediend. Deze wet bevat regels die worden toegevoegd aan de Omgevingswet voor belangrijke geluidbronnen: industrieterreinen, wegen en spoorwegen. Het Aanvullingsbesluit zal de materiële geluidregels bevatten die thans nog (o.a.) in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder zijn opgenomen.

Het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) bevat al de nodige geluidregels die via het omgevingsplan zullen gelden voor activiteiten, zoals voor individuele bedrijven. Voor de andere belangrijke geluidbronnen – gezoneerde industrieterreinen, wegen en spoorwegen – worden via de Aanvullingswet en het Aanvullingsbesluit geluid regels toegevoegd aan de Omgevingswet en het Bkl. Tijdens deze VMR Leergang Geluid gaan Hans Herremans (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), Frank Elbers (dBvision), Rachid Benhadi (Hekkelman Advocaten) en Hanny Geerdink (zelfstandig juridisch adviseur) in op de opzet van de nieuwe regels voor geluid. De bijeenkomst is gericht op de uitvoeringspraktijk. Na de inleidingen wordt het nieuwe systeem aan de hand van een praktijkvoorbeeld besproken. Er is ruimte voor discussie en het stellen van vragen.

Datum:

29 oktober 2019 vanaf 14:00 tot 17:00

Locatie:

Beatrixgebouw, Jaarbeurs
Utrecht

Kosten:

Aanmelden

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.