Verwildert de arbeidsmarkt?

De arbeidsmarkt verandert en daarmee komen bestaande arrangementen rond werk en inkomen onder druk te staan. Dat geldt ook voor de partijen die voor deze arrangementen verantwoordelijk zijn, de overheid als wetten- en beleidmaker en de sociale partners als spelers in de polder. De waardering voor deze ontwikkeling loopt uiteen.

Enerzijds biedt diversiteit meer vrijheid om de arbeidsrelatie te kiezen die het beste bij ieders wensen en behoeften past, anderzijds is lang niet iedereen in staat de arbeidsrelatie van haar of zijn voorkeur te vinden. Bovendien brengt meer diversiteit naast meer vrijheid, ook een grotere (kansen)ongelijkheid.

Aan dit thema wijdt onderzoeksinstituut AIAS-HSI zijn jaarconferentie. Het onderwerp wordt uitgediept in twee panels die zijn gewijd aan vermeende, reële dan wel ervaren werk- en inkomensonzekerheid en aan het bestaan en de bestrijding van kansenongelijkheid op de arbeidsmarkt. Beide panelsessies voorzien in discussie tussen de sprekers en andere deelnemers.

Voorafgaand aan de panels zal het thema worden toegelicht, mede aan de hand van de wijze waarop AIAS-HSI de komende jaren een bijdrage wil leveren aan de discussie over de maatschappelijk relevante thema’s rond (de regulering van) werk.

Aan het eind laat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees, zich bevragen over de mogelijkheden en beperkingen van de wetgever tot sturing. 

Datum:

23 september 2019 vanaf 13:00 tot 17:15

Locatie:

Museum Hermitage
Amstel 51
Amsterdam

Kosten:

gratis
Aanmelden

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.