VAR-studiemiddag: Digitalisering (deel III)

Op woensdag 6 november vindt de derde bijeenkomst plaats in de serie ‘Bestuursrechtelijke uitdagingen in een datagestuurde samenleving’. Het is een vervolg op de eerdere studiebijeenkomsten van 22 maart 2018 en 11 oktober 2018. De derde bijeenkomst kan gevolgd worden zonder voorkennis.

Het besturen van verkeerstromen, toeristen of inwoners vindt niet alleen plaats door oude vertrouwde instrumenten als een Algemene plaatselijk verordening of het nemen van een verkeersbesluit. Anno 2019 heeft het (stads)bestuur de beschikking over data die gemonitord worden en aanleiding kunnen geven tot interventie. Op 6 november 2019 kan men zelf zien gaan zien hoe dit werkt, op de plek van Nederland waar het meest wordt gemeten: Stratumseind in Eindhoven. Sprekers: Sofia Ranchordás (RUG), Ran Haase (gemeente Eindhoven) en een spreker van de politie. 

Datum:

6 november 2019 vanaf 14:00 tot 17:00

Locatie:

Fifth NRE
Eindhoven

Kosten:

Deelname kost € 75. Voor advocaten die de bijeenkomst willen opvoeren voor NOvA-punten liggen er handtekeningenlijsten klaar.
Aanmelden

Gratis bioscoopkaartjes voor Official Secrets

NJB mag 2 x 2 bioscoopkaartjes weggeven voor de film Official Secrets (vanaf 24 oktober in de bioscoop).

In Official Secrets is Katharine Gun (Keira Knightley) een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

Afbeelding

Stuur ons een berichtje als je graag kaartjes wilt; wij zullen ze opsturen naar de eerste twee aanmeldingen die we ontvangen. 

 

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.