TBS, hoe werkt het nou precies?

Onderzoek laat zien dat behandelde tbspatiënten veel minder vaak opnieuw de fout in gaan dan daders die alleen een celstraf hebben uitgezeten. In de media lezen we echter vooral berichten over ontsnapte tbs-patiënten en tbs-patiënten met verlof die alsnog een misdaad begaan. Hoe zit dat nou precies? Wanneer krijgt iemand TBS opgelegd?

Deze en meer vragen staan centraal tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak. Michiel van der Wolf, universitair hoofddocent strafrecht bij de Rijksuniversiteit Groningen en hoogleraar forensische psychiatrie bij de Universiteit Leiden, zal ingaan op de maatschappelijke en gedragskundige kant van TBS: wat houdt het in, hoe werkt het wel, wanneer werkt het niet en ook: hoe leeft TBS in de maatschappij? Marcel Wolters is strafrechter bij de Rechtbank Noord-Nederland en heeft vaak zaken behandeld waarbij TBS werd opgelegd. Ook spreekt hij regelmatig een oordeel uit in zogenaamde TBS verlengingszaken. Hij is daarnaast voorzitter van de Commissie van Toezicht van de Dr. S. Van Mesdag kliniek. Hij vertelt over de mogelijkheden die rechters hebben om TBS op te leggen en hoe ze tot hun oordeel komen.

Datum:

26 februari 2020 vanaf 19:00 tot 21:00

Locatie:

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen

Kosten:

Aanmelden

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.