Symposium 25 jaar Algemene Wet Bestuursrecht

De Universiteit Maastricht en de Rechtbank Limburg organiseren op donderdag 24 oktober een symposium ter ere van het 25-jarig bestaan van de Algemene wet bestuursrecht. Rechtsbescherming voor de burger was een centraal thema bij de invoering van de Algemene wet bestuursrecht. Wat is van dit uitgangspunt terechtgekomen? Hoe maatschappelijk effectief is de bestuursrechter? En hoe is de relatie tussen het bieden van rechtsbescherming en de regie die de rechter voert? Hoe zorgen we ervoor dat de bestuursrechter er over 25 jaar nog toe doet?

Diverse sprekers, prof mr. B.J. van Ettekoven, voorzitter Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, mr. T. Avedissian, president Centrale Raad van Beroep, mr. P.W.E.C.Pulles, president Rechtbank Limburg, prof. dr. A.F.M. Brenninkmeijer, lid Europese Rekenkamer, faculteitshoogleraar Universiteit Utrecht en voormalig raadsheer en Nationale ombudsman en mr. A.M.L. Jansen, universitair hoofddocent bestuursrecht Universiteit Maastricht, werkzaam in de rechtspraak en de wetenschap, zullen in het licht van het bovenstaande hun visie geven op de bestuursrechter en de bestuursrechterlijke rechtsbescherming anno 2019 en in de toekomst. Daarbij wordt ook plaats ingeruimd voor debat.

Datum:

24 oktober 2019 vanaf 13:00 tot 18:00

Locatie:

Maastricht University
Tongersestraat 53
Maastricht

Kosten:

Aanmelden

Gratis bioscoopkaartjes voor Official Secrets

NJB mag 2 x 2 bioscoopkaartjes weggeven voor de film Official Secrets (vanaf 24 oktober in de bioscoop).

In Official Secrets is Katharine Gun (Keira Knightley) een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

Afbeelding

Stuur ons een berichtje als je graag kaartjes wilt; wij zullen ze opsturen naar de eerste twee aanmeldingen die we ontvangen. 

 

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.