Recht en ICT voor een Circulaire Economie

Op 29 januari vindt het Symposium ‘Recht en ICT voor een Circulaire Economie’ plaats. Het doel is kennisuitwisseling tussen ondernemers en juristen over regels die ondernemers als belemmerend ervaren bij circulair, duurzaam of digitaal ondernemen.

Bijna afgestudeerde studenten van de Master IT-recht hebben juridische belemmeringen onderzocht die ondernemers ervaren als zij duurzamer of circulair willen gaan werken, met andere business modellen of met technologie. Zij gingen op zoek naar de oorzaken in de regelgeving en de mogelijk oplossingen.

Tijdens het symposium geven zij hun bevindingen in 15 podium- en posterpresentaties terug. Het symposium wordt afgesloten met een borrel, waarbij kennis kan worden gemaakt met ondernemers en nieuwe juridische kennisvragen opgehaald worden om volgend jaar opnieuw iets terug te kunnen geven. 

Datum:

29 januari 2020 vanaf 14:30 tot 18:00

Locatie:

Van Swinderenhuys
Oude Boteringestraat 19
Groningen

Kosten:

Informatie en aanmelden:

Meer informatie
Aanmelden

DARK WATERS: een advocaat neemt het op tegen een groot, vervuilend chemiebedrijf

AfbeeldingNJB mag twee vrijkaarten weggeven voor de film Dark waters (vanaf 23 januari in het filmhuis). 

’Het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocaten kantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht.’’

Mail ons voor vrijkaarten

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.