Knelpunten in het verzekeringsrecht

Op vrijdag 1 november 2019 organiseert het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) in samenwerking met JPR Advocaten en Uitgeverij Paris het symposium: ‘Knelpunten in het verzekeringsrecht 2019’. Sprekers en onderwerpen: Prof. dr. M.L. Hendrikse (o.a. hoogleraar Handelsrecht en Verzekeringsrecht OU en directeur ACIS): Het onderscheid primaire dekkingsbepaling/’verval van recht’-beding: flinterdun draadje of wereld van verschil?; Mr. P. van Haastrecht-van Kuilenburg (secretaris Geschillencommissie Kifid, promovenda OU): Te late premiebetaling in het (levens)verzekeringsrecht; Mr. D.G. Rosenquist MSc (verbonden aan V&A advocaten te Rotterdam) en mr. M.J. Vlasveld (secretaris Geschillencommissie Kifid): Zorgplicht in de praktijk: een analyse van de jurisprudentie; Mr. A.C. de Bie (secretaris Geschillencommissie Kifid, promovendus OU en verbonden aan ACIS): Juridische aspecten van informatieverplichtingen van verzekeraars; Dr. W.C.T. Weterings (advocaat en universitair hoofddocent Tilburg University): Fraude bij de vaststelling van de verzekeringsuitkering; Mr. M. Keijzer-de Korver (advocaat): De directe actie in het verzekeringsrecht; Dr. S.Y.Th. Meijer (advocaat): Duurzaamheid in de verzekeringssector; Mr. C. Banis (advocaat): Uitleg van verzekeringsvoorwaarden.

Datum:

1 november 2019 vanaf 13:00 tot 17:30

Locatie:

het Amsterdamse Proeflokaal
Stadionplein
Amsterdam

Kosten:

Aanmelden

Gratis bioscoopkaartjes voor Official Secrets

NJB mag 2 x 2 bioscoopkaartjes weggeven voor de film Official Secrets (vanaf 24 oktober in de bioscoop).

In Official Secrets is Katharine Gun (Keira Knightley) een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

Afbeelding

Stuur ons een berichtje als je graag kaartjes wilt; wij zullen ze opsturen naar de eerste twee aanmeldingen die we ontvangen. 

 

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.