Internationale klokkenluidersconferentie

Op 20 en 21 juni 2019 organiseert het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht de tweejaarlijkse conferentie van het International Whistleblowing Research Network (IWRN). Tien jaar na de eerste IWRN conferentie, is de problematiek rondom klokkenluiden nog steeds actueel, zo blijkt uit de recente publicatie van het voorstel voor een EU-brede klokkenluidersbescherming door de Europese Commissie. Als het voorstel wordt aangenomen, moet het ervoor zorgen dat klokkenluiders in de publieke en private sector een grotere bescherming krijgen binnen de EU.

De IWRN conferentie brengt academici, NGOs, en vertegenwoordigers van overheidsinstellingen die een belangrijke rol spelen in klokkenluidersbescherming uit een groot aantal landen samen. Tijdens de conferentie wordt recent wetenschappelijk onderzoek rondom klokkenluiden gepresenteerd, en gaan deelnemers met elkaar in debat over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Centrale thema’s dit jaar zijn de effecten van misstanden op de werkvloer, de negatieve gevolgen van melden voor de klokkenluider, nieuwe wettelijke ontwikkelingen op vlak van klokkenluidersbescherming, huidige maatschappelijke opvattingen over klokkenluiden in diverse landen, en ervaringen van verschillende instanties in de omgang met klokkenluiders (o.a. bankwezen, overheid, vakbonden). 

Datum:

20 t/m 21 juni 2019

Locatie:

Departement USBO
Bijlhouwerstraat 6
Utrecht

Kosten:

Informatie en aanmelden:

Meer informatie
Aanmelden

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.