IFR jaarsymposium

Het thema van het IFR (Instituut voor Financieel Recht) jaarsymposium is dit jaar ‘Technologische ontwikkelingen & financieel recht’. Technologische ontwikkelingen hebben ook op een andere manier invloed op de financiële sector. De stortvloed aan nieuwe regelgeving begint een probleem te worden. Is de financiële toezichthouder nog wel in staat om goed toezicht te houden? En zijn de financiële instellingen nog wel in staat alle regels na te leven?

Nieuwe technologie kan helpen bij het toezicht op en de naleving van de lawine aan regelgeving (Reg Tech). Denk bijvoorbeeld aan naleving van anti-witwasregelgeving (automatische transactierapportage) en naleving van MiFiD ken-uw-cliënt-regels bij beleggingsdienstverlening. Een voordeel van geautomatiseerde naleving is een kleinere kans op fouten door individuele medewerkers. Maar als er een fout zit in het onderliggende programma, kan dit een veel grotere impact hebben dan individuele fouten.

Deze en andere aspecten van de impact van technologische ontwikkelingen op de regulering van en het toezicht op de financiële sector worden vanuit praktisch en theoretisch perspectief belicht door sprekers uit theorie en praktijk.

Datum:

8 februari 2019 vanaf 13:00

Locatie:

De Brauw Blackstone Westbroek
Amsterdam

Kosten:

€ 350 Er zijn 3 PO punten te behalen
AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.