Het slachtoffer en het strafproces: wat is de toekomst?

De rechten van slachtoffers in het strafproces zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Zowel juristen als politici hebben daar een mening over.

Dit congres, georganiseerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, heeft als doel om open in discussie te gaan over de vraag of slachtoffers voldoende rechten hebben binnen het strafproces. De input van het congres wordt gebruikt bij het opstellen van het toekomstige slachtofferbeleid.

Tijdens het congres gaan de sprekers met elkaar en met het publiek in gesprek over de toekomst van slachtofferrechten in het strafproces. Ook sprekers vanuit het buitenland nemen deel aan de discussie. Baroness Newlove zal de keynote speech geven. Zij zal (in het Engels) spreken over haar ervaringen als de Victims’ Commissioner van Engeland en Wales.

Datum:

21 februari 2019 vanaf 12:00 tot 17:00

Locatie:

De Fabrique
Utrecht

Kosten:

Aanmelden

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.