Drugs, geld, geweld. Narcostad aan de Amstel

Vorig jaar augustus verscheen het rapport ‘De achterkant van Amsterdam’. De conclusie: de problemen zijn groot. De drugseconomie in de hoofdstad heeft de laatste jaren zowel een verharding als een verjonging doorgemaakt. Daarnaast is Nederland nog altijd de grootste drugsproducent van Europa. Het overgrote deel van de xtc-pillen in de Verenigde Staten wordt in Brabant gemaakt.

De Dikke van Dale omschrijft ‘narcostaat’ als volgt: ‘een staat waar grootschalige productie van en/of handel in narcotica plaatsvindt.’ Er is geen ontkomen meer aan: Nederland is een narcostaat.

In het drieluik ‘Drugs, geld, geweld’, georganiseerd door Rode Hoed, wordt aan de hand van drie verschillende thema’s ingegaan op de vaderlandse narco-economie. Tijdens de eerste avond van het drieluik wordt de impact van de Amsterdamse drugscriminaliteit op kwetsbare jongeren en wijken in de stad behandeld. Er wordt in gesprek gegaan met jongerenwerkers, experts over drugscriminaliteit in Amsterdam en de sociale ontwrichting die dat teweeg brengt.

Wat gebeurt er in buurten als Amsterdam-Zuidoost en Kattenburg? Waarom worden criminelen steeds gewelddadiger? Waarom is het zo lastig vat op de situatie te krijgen? 

Datum:

28 januari t/m 6 april 2020

Locatie:

Rode Hoed
Keizersgracht 102
Amsterdam

Kosten:

Aanmelden

DARK WATERS: een advocaat neemt het op tegen een groot, vervuilend chemiebedrijf

AfbeeldingNJB mag twee vrijkaarten weggeven voor de film Dark waters (vanaf 23 januari in het filmhuis). 

’Het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocaten kantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht.’’

Mail ons voor vrijkaarten

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.