Detachering

Op 7 mei wordt er te Antwerpen een studiedag georganiseerd over detachering binnen de EU en dit vanuit Belgisch en Nederlands perspectief en met sprekers uit beide landen.

De detachering van werknemers en zelfstandigen binnen de Europese Unie heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk de aandacht gekregen van juristen en beleidsmakers. In het bijzonder het arbeidsrechtelijk en sociaalzekerheidsrechtelijk statuut van de gedetacheerden is voorwerp van discussie. De toepassing van de detacheringsregels (of het misbruik ervan) zou leiden tot oneerlijke concurrentie of sociale dumping en sociale misstanden.

Deze discussies hebben aanleiding gegeven tot opvallende rechtspraak van het Hof van Justitie en de nationale rechterlijke instanties. Recent werden een aantal toepasselijke Europese regels gewijzigd en heeft de Europese Commissie voorstellen tot wijziging van andere regels ingediend.

Deze studiedag, georganiseerd door de Universiteit Antwerpen i.s.m. die Keure Opleidingen, belicht de jongste ontwikkelingen in het Europees recht vanuit Belgisch en Nederlands perspectief. Hiervoor wordt beroep gedaan op eminente ervaren sprekers uit België en Nederland die vanuit hun invalshoek het thema belichten.

Datum:

7 mei 2019 vanaf 08:45 tot 17:00

Locatie:

Prinsstraat 13
Antwerpen
België

Kosten:

Aanmelden

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.