De aanpak van belastingfraude op de Antillen

In Aruba, Curaçao, Sint Maarten en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba is de aanpak van belastingfraude anders dan in Nederland. Hoewel fiscale delicten al in landsverordeningen van de voormalig Antilliaanse wetgever sinds jaar en dag zijn opgenomen, is de strengere aanpak van belastingfraude daar relatief nieuw. De traditie van niet-vervolging is doorbroken met een aantal bekende strafzaken, maar vanwege die traditie lijkt voorlopig alleen in uitzonderlijke gevallen een gevangenisstraf te worden opgelegd voor een fiscaal delict.

Verwacht wordt dat de strafrechtelijke vervolging van fiscale delicten sterk zal doorzetten. Dit gebeurt met ondersteuning en financiering vanuit Nederland. Tegelijkertijd komt het voor dat het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in dit type strafzaken toestemming verleent aan Nederlandse advocaten om een verdachte samen met een lokale advocaat bij te staan.

Tijdens dit seminar, georganiseerd door de Bijzonder Strafrecht Academie, zal de nadruk worden gelegd op de verschillen in wetgeving en praktijk tussen de Caribische (ei)landen onderling en tussen die (ei)landen en Nederland.

Docenten: Paula Janssen (Strafrechtadvocaat op Curaçao, Sint Maarten en op de BES- eilanden), Tjarda van der Spoel (senior raadsheer bij het gerechtshof Den Haag) en Aco Verhaegh (OM en promovendus UU).

Datum:

4 maart 2019 vanaf 14:00 tot 17:00

Locatie:

Dr. Kuyperstraat 5
Den Haag

Kosten:

€ 199
Aanmelden

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.