College met advocaat Saif ul-Malook uit Pakistan

24 januari 2020 is de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’. Dit jaar staat deze dag in het teken van advocaten uit Pakistan. Op uitnodiging van Lawyers for Lawyers, Stichting de Dag van de Bedreigde Advocaat en het Amsterdam Center on the Legal Professions zal de gerenommeerde advocaat Saif ul-Malook uit Pakistan een dag eerder, op donderdag 23 januari 2020, een lezing geven over de situatie van advocaten in Pakistan en zijn persoonlijke verhaal delen.

Saif ul-Malook raakte in Nederland bekend door zijn optreden voor Asia Bibi. Asia Bibi is een christelijke vrouw, die in 2010 wegens blasfemie ter dood werd veroordeeld. Nadat zij acht jaar in een dodencel had gezeten, sprak het Hooggerechtshof van Pakistan haar in oktober 2018 vrij wegens gebrek aan bewijs. Malook ontving na de uitspraak van het hof ernstige bedreigingen en moest uit vrees voor zijn leven naar Nederland vluchten. Hij keerde in januari 2019 terug naar Pakistan, waar hij onder moeilijke omstandigheden zijn werk voortzet.

Datum:

23 januari 2020 vanaf 16:00 tot 17:30

Locatie:

Faculteit der rechtsgeleerdheid, gebouw REC A, zaal A1.02
Nieuwe Achtergracht 166
Amsterdam

Kosten:

Aanmelden

DARK WATERS: een advocaat neemt het op tegen een groot, vervuilend chemiebedrijf

AfbeeldingNJB mag twee vrijkaarten weggeven voor de film Dark waters (vanaf 23 januari in het filmhuis). 

’Het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocaten kantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht.’’

Mail ons voor vrijkaarten

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.