Btw-(carrousel)fraude

Btw-(carrousel)fraude staat niet alleen hoog op de Europese agenda, maar het is ook een speerpunt van de (opsporingsinstantie van) de Belastingdienst (FIOD). De praktijk leert dat grote strafrechtelijke en/of fiscale onderzoeken gaande zijn naar deze grensoverschrijdende btw-fraude. Waar het vroeger nog ging om goederen zoals computerchips en mobiele telefoons, loopt dit nu uiteen van bloembollen tot auto’s en de methaalhandel. Het blijft hierbij niet alleen bij naheffingsaanslagen. Een strafrechtelijke vervolging met aanzienlijke gevangenisstraffen ligt namelijk op loer. Btw-fraude wordt vaak in verband gebracht met georganiseerde misdaad. Jaarlijks loopt de Europese Unie 40 tot 60 miljard euro mis door deze vorm van internationaal georganiseerde fraude, aldus de Europese rekenkamer.

Bij een dergelijke verdenking van fraude is kennis van zowel het strafrecht als fiscale recht onontbeerlijk. Tijdens deze cursus, georganiseerd door de Bijzonder Strafrecht Academie, worden de ins & outs van btw-(carrousel)fraude uiteengezet vanuit de fiscale advocatuur, de strafrechtelijke advocatuur en het functioneel parket. Docenten: Wim Bollen (voormalig OvJ bij het Functioneel Parket van het OM), Carlijn van Dijk en Kim Helwegen (beiden fiscaal en strafrechtadvocaat).

Datum:

27 augustus 2019 vanaf 12:30 tot 17:00

Locatie:

Dr. Kuyperstraat 5
Den Haag

Kosten:

Aanmelden

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.