Brexit en het level playing field in Europa

Het is nog steeds niet bekend hoe de Brexit eruit gaat zien, daarom is dit onderwerp onder voorbehoud. De uitkomst van de onderhandelingen kan zijn dat er sprake is van een non-issue.

Met dat voorbehoud staan tijdens deze NGB extra de volgende vragen centraal:

  • • Wat betekent de Brexit voor het mededingingsrecht? Hoe om te gaan met dubbel toezicht? Wat zijn de gevolgen voor merger-filings? Extraterritorialiteit van mededingingsrecht.
  • Wat geldt er ten aanzien van staatssteun aan Britse bedrijven? En ontstaan er belemmeringen voor Nederlandse bedrijven die staatssteun ontvangen en in het V.K. zaken doen?
  • Welke remedies zijn er tegen concurrentievervalsingen?

Datum:

9 mei 2019 vanaf 15:00 tot 17:15

Locatie:

Nysingh
Maliebaan 83
Utrecht

Kosten:

Aanmelden

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.