Boekpresentatie Vastgoedtransacties - Overdracht

Op dinsdag 21 januari 2020 wordt het boek Vastgoedtransacties - Overdracht, geschreven door H.W. Heyman, S.E. Bartels en V. Tweehuysen gepresenteerd bij Boekhandel Douwes in Den Haag. In dit boek worden de praktijk en de theorie van de overdracht van vastgoed besproken.

Het geldende Nederlandse privaatrecht op het onderhavige deelgebied wordt in kaart gebracht en vele rechtsvragen die daarbij opdoemen worden beantwoord.

Het boek behandelt onderwerpen die bij iedere overdracht van vastgoed een rol spelen: overdraagbaarheid van het goed, beschikkingsbevoegdheid van de vervreemder, een geldige titel die als rechtvaardiging voor de vermogensverschuiving kan dienen en een leveringshandeling die aan de wettelijke vereisten voldoet met daarop aansluitend het verloop van het geldverkeer via de notariële kwaliteitsrekening. Ook wordt ingegaan op onderwerpen die meer aan de periferie liggen, zoals voorwaardelijke overdracht, Vormerkung, derdenbescherming, beslag, reële executie en verjaring.

Datum:

21 januari 2020 vanaf 15:45 tot 18:00

Locatie:

Boekhandel Douwes
Herengracht 60
Den Haag

Kosten:

Aanmelden

DARK WATERS: een advocaat neemt het op tegen een groot, vervuilend chemiebedrijf

AfbeeldingNJB mag twee vrijkaarten weggeven voor de film Dark waters (vanaf 23 januari in het filmhuis). 

’Het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocaten kantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht.’’

Mail ons voor vrijkaarten

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.