Bijstand door de ogen van fraudeverdachten

Bij de start van een strafrechtelijk onderzoek, althans vanaf het moment dat zij daarvan op de hoogte raken, komt er veel op fraudeverdachten af. Doorzoekingen vinden plaats, er wordt beslag gelegd op bankrekeningen en niet zelden worden dwangmiddelen ingezet. In dergelijke zaken wordt vanuit de verdediging bij de advisering vaak met name gefocust op het juridische: wat kan in die zin worden betekend voor cliënten. De impact van een strafrechtelijk onderzoek gaat echter juist voor fraudeverdachten veel verder dan deze juridische gevolgen.

Deze cursus heeft tot doel inzicht te geven in de niet-juridische impact van strafrechtelijke onderzoeken en een eventueel daarop volgende strafrechtelijk vervolging voor fraudeverdachten. Tijdens de cursus vertelt Dennis Lesmeister, een van de veroordeelden uit de Vastgoedfraudezaak, hoe hij zijn vervolging heeft ervaren. Hij geeft de cursus samen met Wim Huisman, professor criminologie aan de VU. Wim Huisman behandelt onder meer resultaten uit wetenschappelijk onderzoek over deze gevolgen. Aan de hand hiervan wordt besproken hoe de specifieke belevingen en gevolgen van fraudeverdachten bij hun advisering en begeleiding dienen te worden betrokken. 

Datum:

30 september 2019 vanaf 13:30 tot 18:00

Locatie:

Amsterdam

Kosten:

Aanmelden

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.