Op 24 mei 2024 vindt in de middag een appelseminar plaats bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Het appelseminar is een initiatief van Nadine Groeneveld-Tijssens (cassatieadvocaat AKD en bijzonder hoogleraar appelrechtspraak Tilburg University) en Sjoerd Bakker (raadsheer gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en bijzonder hoogleraar rechtspraak Radboud Universiteit Nijmegen) in samenwerking met het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

Rode draad van het seminar is de vraag in hoeverre de tendens van maatschappelijk effectieve rechtspraak (MER) ook invloed heeft of zou moeten hebben op de rol en werkwijze van de (civiele) appelrechter. Sprekers zijn Margreet Ahsmann (over de rol van de rechter in (historisch) perspectief; referent Remme Verkerk), Lodewijk Valk (over MER en het nieuwe art. 24 Rv in hoger beroep; referent Maartje Möhring), Rogier Hartendorp (over de conflict oplossende rechter in hoger beroep; referent Sjoerd Bakker) en Tom van Malssen (maakt MER hervorming van het appelprocesrecht nodig?; referent Nadine Groeneveld).

Tijdens de middag is er ruim gelegenheid voor het publiek om met de sprekers in gesprek te gaan over de diverse aan te snijden thema’s. Het inhoudelijk deel van het seminar wordt afgesloten met een discussie tussen de sprekers en het publiek. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten over de middag. 

Aanmelden kan tot en met 10 mei. Voor deelname aan dit seminar worden PO-punten toegekend