TK 2017/18, 34 846 Wet hoge minimumstraffen

Initiatiefwetsvoorstel (30-11-2017) tot wijziging van het Wetboek van Strafrecht in verband met de invoering van minimumstraffen bij bepaalde gewelds- en zedendelicten (Wet hoge minimumstraffen)

—Dit wetsvoorstel van initiatiefnemer Kamerlid Markuszower (PVV) beoogt de invoering van minimumstraffen voor gewelds- en zedendelicten, waarbij de dader niet alleen voor onherstelbaar leed bij de nabestaanden van het slachtoffer heeft gezorgd, maar ook voor gevoelens van onveiligheid en geschoktheid in de gehele samenleving. De vrijheid die de rechter heeft bij de straftoemeting, wordt met dit voorstel vervangen door een systeem van beperkte vrijheid binnen een strafkader tussen minimum en maximum. Het aantal misdrijven waarbij levenslang kan worden opgelegd wordt uitgebreid en de levenslange gevangenisstraf wordt met dit voorstel in veel gevallen zelfs een minimumstraf.


Kamerstukken

NJB Vlog

NJB Vlog is onlangs van start gegaan op njb.nl en You Tube. In korte interviews geven auteurs een toelichting op hun artikel en motivatie waarom ze in de pen klommen. 

Afbeelding

Deze week: Janet van de Bunt en Michiel Tjepkema over hun artikel Een nieuw schadeprotocol voor de mijnbouwschade in Groningen. 
Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.