Over NJB

Het Nederlands Juristenblad (NJB) is dé toonaangevende bron voor juristen. Het NJB is een belangrijk platform voor juridische discussies, wordt regelmatig geciteerd in de algemene publieksmedia en biedt U een signaleringsfunctie voor wetgeving, rechtspraak, literatuur, nieuws, evenementen en juridische vacatures.


Iedere week de essentie in uw brievenbus of op uw beeldscherm.

Het NJB is er als tijdschrift, en als online uitgave in Navigator. In Navigator kunt u goed en gedetailleerd zoeken (bijvoorbeeld op trefwoord ) in jaargangen van het NJB (vanaf 2007). In  Navigator treft u bovendien een uitgebreid PDF-archief; dit archief loopt terug tot 1980.

De website (www.njb.nl)  van het NJB heeft tot doel u op de hoogte te brengen van het belangrijkste recente juridische nieuws en actuele discussies. NJBlog maakt prominent deel uit van de site en biedt gelegenheid voor interactie en discussie. De website heeft in principe geen archieffunctie voor het blad; indien u in de database van het NJB wilt zoeken kunt u dat het beste in Navigator doen. Op de site van het NJB treft u wel een archief aan van de wetgeving die in het blad wordt gesignaleerd en gevolgd.

Het wetgevingsarchief op de website is momenteel tijdelijk vrij toegankelijk, maar zal over niet al te lange tijd weer alleen beschikbaar zijn voor onze abonnees.

Met het NJB heeft u een betrouwbaar, compleet en actueel informatiepakket in handen. Nog geen abonnee van het NJB? Zie de gegevens over abonnementen op de homepage van deze website of ga naar www.wolterskluwer.nl/shop.

NJB Vlog

NJB Vlog is vorige week van start gegaan op njb.nl en You Tube. In korte interviews geven auteurs een toelichting op hun artikel en motivatie waarom ze in de pen klommen. 

Afbeelding

Deze week: Jeroen Kortmann over zijn artikel 'Wetsvoorstel afwikkeling massaschade in collectieve actie (34608)'.

Hielke Hijmans ('De AVG en de UAVG') en Tineke van de Bunt ('De bewerkersovereenkomst onder de AVG') beten vorige week het spits af. Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.