Donorwetcongres

Over twee jaar moet het er zijn: een zogenaamd ‘actief donorregistratiesysteem’ waarmee men automatisch donor wordt als deze geen keus maakt. Maar wordt het gesprek aan het ziekenhuisbed nu echt anders of moet eerst de gedachten nog om in Nederland?

Tijdens het Donorwetcongres worden alle betrokken partijen bij elkaar gebracht. Ingegaan wordt op de nieuwe situatie en welke voor- en nadelen dit oplevert.

De dag wordt afgesloten met een lezing door Pia Dijkstra. Zij geeft aan hoe de wet tot stand is gekomen en wat er de komende twee jaar moet gebeuren om de wet in te voeren.  

Datum:

10 september 2018 vanaf 09:30 tot 16:45

Locatie:

CORPUS
Willem Einthovenstraat 1
Oegstgeest

Kosten:

Aanmelden

NJB Vlog

NJB Vlog is onlangs van start gegaan op njb.nl en You Tube. In korte interviews geven auteurs een toelichting op hun artikel en motivatie waarom ze in de pen klommen. 

Afbeelding

Deze week spreken Maurits Barendrecht, Jacques de Waart & Frederique van Zomeren over het artikel Van ‘in gebreke’ naar ‘in verbinding’. Over de kanteling in het denken over conflictbeslechting en waar de wetgever deze ontwikkeling zou moeten ondersteunen, dat zij schreven samen met Peter Ingelse en Fred Schonewille. Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.