De impact van ICT

ICT heeft in de 21e eeuw een grote invloed op ons dagelijks leven. Ook kan het grote gevolgen hebben voor de democratie zoals wij die nu kennen. Kijk bijvoorbeeld naar Estland. Dit land is de laatste jaren uitgegroeid tot koploper op het gebied van ICT. Estland stemt tegenwoordig tijdens verkiezingen online. Democratie is niet alleen een kwestie van stemmen, maar ook van goed een geïnformeerd parlementair debat en actieve betrokkenheid van burgers.

Is online democratie de standaard geworden? Hoe weten we welke informatie betrouwbaar is? Op donderdag 13 september gaat IT visionair uit Estland Linnar Viik in op de kansen en bedreigingen van de digitalisering van onze democratie. Aansluitend reageert hoogleraar ICT en Rechtsstaat Mireille Hildebrandt. De Montesquieu-Prinsjeslezing wordt dit jaar georganiseerd door het Montesquieu Instituut in samenwerking met de Stichting Europalezing in het kader van het Prinsjesfestival.

Datum:

13 september 2018 vanaf 17:45

Locatie:

Auditorium Wijnhaven
Turfmarkt 99
Den Haag

Kosten:

Aanmelden

NJB Vlog

NJB Vlog is onlangs van start gegaan op njb.nl en You Tube. In korte interviews geven auteurs een toelichting op hun artikel en motivatie waarom ze in de pen klommen. 

Afbeelding

Deze week spreken Maurits Barendrecht, Jacques de Waart & Frederique van Zomeren over het artikel Van ‘in gebreke’ naar ‘in verbinding’. Over de kanteling in het denken over conflictbeslechting en waar de wetgever deze ontwikkeling zou moeten ondersteunen, dat zij schreven samen met Peter Ingelse en Fred Schonewille. Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.